Om webbplatsen

Grundkonstruktion

På webbplatsen används de av W3C godkända standarder och riktlinjer så som de är tänkta att användas. Det innebär bl.a. att XHTML används för att strukturera innehållet, och att CSS (Cascading Style Sheets, stilmallar) används för styra webbplatsens utseende.

Användare som har utrustning som inte stödjer stilmallar når webbplatsens information även om stilmallarna inte kan tolkas. Innehållet presenteras då oformaterat men fullt funktionellt.

Webbläsare

Webbplatsen visas allra bäst i en modern webbläsare som har stöd för standarderna, exempelvis de senaste versionerna av Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera eller Safari.

Här kan du hämta senaste versionerna av webbläsare:

PC (Windows)
Internet Explorer
Safari
Mozilla Firefox
Opera

Mac
Safari
Mozilla Firefox
Opera

Linux
Mozilla Firefox
Opera

Skärmupplösning

Webbplatsen är optimerad för att skapa bästa möjliga överblick i skärmupplösningar som är 1024*768 eller högre.

Fönster

Alla länkar som går till externa webbplatser öppnas i separata fönster.

Sökfunktion

Är du osäker på var du hittar en viss information kan sökfunktionen vara en bra hjälp. Skriv i sökrutan in ett eller flera ord som beskriver det du söker och tryck ”enter”.

Öka textstorleken

Om du tycker att texten på sidorna är för liten eller för stor kan du enkelt ändra den med din webbläsares inbyggda funktioner. I de flesta moderna webbläsare gör du detta genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. I annat fall hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens menyer.

Navigera med tangentbordet

Använder du inte musen för att navigera på webbplatsen finns det möjlighet att navigera med hjälp av tangentbordet på de flesta moderna webbläsare. Du kan enkelt navigera mellan sidorna med hjälp av ALT och PIL-tangenterna:

För att gå tillbaka: håll ner ALT + Vänster PIL.
För att bläddra framåt: håll ner ALT + Höger PIL.

Frågor, tips eller synpunkter?

Har du frågor eller synpunkter om webbplatsen?
Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Övrigt

Denna hemsida / webbshop är producerad av Style-IT Media.
Style-IT Media hjälper företag att synas på webben genom bl.a. hemsidor och e-handel. Vi använder Joomla! CMS som plattform för utformning av webbplatser. Kontakta oss för synpunkter om webbplatsens webbdesign eller annat.